Leta i den här bloggen

måndag 1 augusti 2011

Kvällspromenad

Vi hann att gå en liten kvällsrunda. Jag berättade flera hemska historier om Visby. Som om brandskattningen av Visby och mordet på Wisby hotell. Första dagen på vår roadtrip blev mycket lyckad konstaterade Emil.



Underbara pizzor!

Vi måste tacka syster Clara för att hon rekommenderade Isola bella. Vi har aldrig ätit så goda pizzor. Vi fick mycket gott olivbröd i väntan på vitlöksbröd. Emil tog pizzan med restaurangens namn. Mycket mör oxfilé med Isola bellas egen mycket mustiga tomatsås. Emil förundrades över att köttet var mjukare än osten. Själv tog jag La gondola. En halv inbakadpizza med ett kycklingspett, grillad paprika och färska tomater. De hade inte snålat med mozzarellan. Jag tyckte speciellt om pizzabotten. Oj så mätta vi blev!




Vårt första boende

Vår första natt bor vi i en cell i Visbys gamla fängelse. Kul ställe! Man behöver ju inte vara rädd att någon ska göra inbrott.





Kontraster

Från strålande sol till tjocka! Det gick inte att se Gotland överhuvudtaget när vi kom in mot hamnen. Men nu skiner solen över Visby.



Ombord!

Jag tog mod till mig och frågade vid bagageinlämningen. De var mycket hjälpsamma och tejpade ihop ikeapåsen.
Vi hade tur att få fönsterplats på båten. Emil den otacksamma typen tycker att utsikten är bättre här än på Hurtigruten.


Terminaltristess

Det blev inget bad för det började regna. Men nu sitter vi och väntar på att båten ska komma så vi får gå ombord. Jag är lite nervös för man får bara ha handbagage med ombord. Jag hoppas en fullstoppad ikeapåse kan räknas in i den kategorin.



Flytthjälp

Nu har vi inlett vår turné med att hjälpa syster Clara att flytta. Vilken fin och bra lägenhet hon har köpt! Flytten gick snabbt och enkelt. Men nu vill vi bada!