- 1 kg kycklinglårfilé
- 600 g hackad spenat
- 2 gula lökar
- 1 l mjölk
- 1 dl vetemjöl
- 400 g ost
- 150 g fetaost
- 1 paket färska lasagneplattor
- muskotnöt
- salt och peppar
Sätt på ugnen på 225 °C
Kycklinglårfilé
Dela
filéerna i tre delar. Fräs i stekpanna med smör tills de är genom stekta. Salta
och peppra
Ostsås
Koka upp 7
dl mjölk. Rör ut vetemjölet i 3 dl mjölk och ha i det i den kokande mjölken. ½
tsk salt och 1 krm muskotnöt. Låt småputtra i 5 min. Låt 200 g riven ost smälta
i såsen. Smaka av.
Spenatröra
Hacka löken
och fräs i smör i 2 min . Ha i spenaten. Det gör inget om den fortfarande är
fryst. Låt stå på medelvärme tills spenaten är tinad och har sjudit i 3 min. Salta
och peppra.
Fetaosten
Finfördela
med en gaffel.
Montera Lasagne
Häll ostsås
i så det täcker botten på den ugnssäkra formen. Lägg ut lasagne plattor och sen
kycklingen på det. Lägg nya plattor över kycklingen och ta sen på spenaten och
fetaosten. Täck med plattor och häll över resten av ost såsen. Täck med 200 g
riven ost. Gratinera i mitten av ugnen i 20 -25 min tills den har fått fin färg.