Leta i den här bloggen

tisdag 6 november 2012

Kycklinglasagne




  • 1 kg kycklinglårfilé
  • 600 g hackad spenat
  • 2 gula lökar
  • 1 l mjölk
  • 1 dl vetemjöl
  • 400 g ost
  • 150 g fetaost
  • 1 paket färska lasagneplattor
  • muskotnöt
  • salt och peppar


Sätt på ugnen på 225 °C


Kycklinglårfilé

Dela filéerna i tre delar. Fräs i stekpanna med smör tills de är genom stekta. Salta och peppra

Ostsås

Koka upp 7 dl mjölk. Rör ut vetemjölet i 3 dl mjölk och ha i det i den kokande mjölken. ½ tsk salt och 1 krm muskotnöt. Låt småputtra i 5 min. Låt 200 g riven ost smälta i såsen. Smaka av.

Spenatröra

Hacka löken och fräs i smör i 2 min . Ha i spenaten. Det gör inget om den fortfarande är fryst. Låt stå på medelvärme tills spenaten är tinad och har sjudit i 3 min. Salta och peppra.

Fetaosten

Finfördela med en gaffel.

Montera Lasagne

Häll ostsås i så det täcker botten på den ugnssäkra formen. Lägg ut lasagne plattor och sen kycklingen på det. Lägg nya plattor över kycklingen och ta sen på spenaten och fetaosten. Täck med plattor och häll över resten av ost såsen. Täck med 200 g riven ost. Gratinera i mitten av ugnen i 20 -25 min tills den har fått fin färg.