Leta i den här bloggen

onsdag 26 juni 2013

Kutens bensin

Jag hade sett fram emot att få äta på Kutens bensin i kväll. De serverar Galett där. Men ikväll har de fått slut på bovete och skulle inte få något nytt förrän i morgon. Vi var alltså tvugna att hitta ett nytt ställe att äta på men vi var också tvugna att hitta bensin till mopeden. Jag passade på och frågade servitrisen om var närmsta mack finns. Hon sa att vid handelsboden uppe vid Sudersand finns det en pump. Och det hade hon rätt i. De har en gammal sedelautomatspump men den har inte varit i gång på de senaste 5 åren. Hoppas nu bara vi har tillräckligt med soppa till närmaste mack.
Vi hittade en jätte trevlig restaurang där vi bor och fick närproducerade hamburgare. Och far kunde få sig en öl också. Kvällsdopp i meterhöga vågor fick vi också. Nu ska det bli skönt att sova!

Stuga på Suderssand

Liten stuga och ganska dyr. Toa i ett hus 40 m härifrån. Då var gårdagens boende bättre men läget här är ju oslagbart. Lite trist väder just nu så ingen är sugen på ett kvällsdopp.

Kära raukar

Det är så härligt att vara vid raukarna. Emil blir till en Bergsget och klättrar och hoppar så att jag får ångest. Eller som Emil så fint uttryckte det " Om jag ramlar ner så kommer nog du att dö först. Av hjärtattack" Men sen la vi oss på de solvarma stenarna och åt medhavda Levainfraller från Rute stenugnsbageri.  Som vi fyllde med Babybellost och vitlökssalami. Och så låg vi där och njöt och tittade på havet säkert i 20 min innan han skulle ut på äventyr igen!

Film om känslan att susa fram på Eu-moppe vid raukarna på Fårö.

Det är så himla härligt att åka moppe här på Gotland. Vinden i ansiktet och alla dofterna. Tryck på länken här och upplev lite av känslan:
Susa fram på Eu-moppe

Rute stenugnsbageri

Ett av våra måsten är Rute stenugnsbageri. Vi vill gärna passera här flera gånger under vår resa. Vilket vi ser till. Det roliga för i år var att Emil tyckte mackan var höjdpunkten.  Fast utbudet var lite skralt måste jag nog säga ändå.

Morgondopp

Jag tar tillbaka det där om att kvällsdopp är det bästa doppet. Morgonbad är bäst speciellt om man har med sig en morgontrött 13-åring. Och solsken är aldrig att förakta.!

Taifrukost

Kanske det inte är den mest kulinariska frukost vi upplevt men det var vad Tairauken hade att tillgå. Men vi vet ju vad som komma skall så inga sura miner för det! Rute here we comes!