Leta i den här bloggen

tisdag 2 augusti 2011

Kutens bensin och Crêperie Tati

Vi är så glada att vi svängde in hit! Vilket kul ställe. Det var helt sjukt mycket folk. Vi fick först köa i 30 min innan vi fick beställa. Sen fick vi vänta ytterligare 30 min innan vi fick våra Gellati eller vad de nu heter. Bovetepannkakor med fyllning. Emil tog bacon, lök och crém fraich. Jag tog chevre, rouqford och valnötter. Men vi hade väldigt trevligt och pratade med en äldre dam en lång stund. Det finns mycket att titta på. Propellern från flygplanet som Billy Holly omkom med. Bonny och Clydes ford med kulhål. Jag kan verkligen rekommendera detta ställe!







Sudersand

Nu var det dags för lite bad vid världens finaste sandstrand. Mätta och belåtna efter fikat hos Sylvis döttrar så stannar vi nog här en stund.





Sylvis Döttrar - hembagari

Ytterligare ett hembageri som vi måste testa. Russinbröd med ost och skinka. Kladdkaka med grädde. Livet är en fest




Raukar

Då är vi på Fårö. Det första man ska se här är väl raukar. Och det har vi nu gjort. Till min fasa upptäckte vi att bensinmätaren nästan var på empty. Jag började känna.mig lätt stressad. Soppatorsk är väl inget man önskar sig. Men tack och lov för google maps. Trots att det såg ganska illa ut är vi nu nytankade och på väg till nya mål.





Rute stenugnsbageri

Äntligen har vi kommit hit. Oj vilket fint ställe! Emil valde med omsorg en bulle med choklad i och jag en Kardemummabulle. Mycket gott! De har en frukost meny som vi har bestämt oss för i morgonbitti. Jag skulle kunna stanna här resten av tiden. Tänk att få baka här!




Tingstäde träsk

Både Emil och jag har ont i smilmusklerna. Vi kan inte låta bli att le hela tiden när vi glider fram i 50 km/h. Det är super härligt att åka moppe. Emil vinkar och sjunger oavbrutet.

Dagens första bad är i Tingstäde träsk. Här tänker vi också intaga dagens lunch. Det var härligt att glida in brevid våra tvåhjuliga fränder. Emil badar för fullt medan jag kokar vår härliga lunch.





Gårdsbutik

Jag har kollat upp lite gårdsbutiker och annat smått och gott. Vårt första stopp var på Halner gård. Jag gillar att man får plocka åt sig vad man vill ha och sen lägga pengar i en låda. Vi köpte ekologiskt odlad potatis och ägg. Detta får bli dagens lunch



Bilder inte mor får se!

Nu har vi tittat och klättrat lite på muren. Nu är vi sugna att ge oss ut på vägarna!






Hyra moppe

Hurra! Äntligen har vi vår moped! Den är underbar! Vi fick i sakerna men det går inte i en sak till. Ryggsäcken får jag ha mellan benen. Det är inga problem att komma upp i maxfart. Och i nerförsbackarna går det verkligen undan. Det är två små pojkar här som har fått en toppen julklapp!






Frukost

Emil har sovit som en stock! Själv vaknade jag vid 3 tiden och tänkte på hur det skulle vara att vara inlåst på riktigt i en sån här cell.
Till vår glädje ingår frukost i det ganska höga priset för cellövernattning. Brödkvaliten är väl inte den bästa (Skogaholmslimpa och franska) men Emil är nöjd. Nu är vi mycket spända på hur vi ska få med allt på mopeden. Uthyrningen öppnar om 10 min.