500 g potata gnocchi
600 g champinjoner delade i fyra
50 g smör
En medelstor purjolök
2 dl crème fraiche
1 dl mjölk
1 ägg
150 g Haloumi
Pajdeg
100 g smör
2 dl vetemjöl
½-1 msk vatten
salt och peppar
Börja med pajdegen. Finfördela smöret i vetemjölet. Börja med
½ msk vatten och blanda till en deg. Ha i vatten tills degen blir fast. Detta
funkar bäst i en matberedare. Ställ degen i kylskåpet.
Sätt ugnen på 200°C
Koka upp 2-3 l lättsaltat vatten. Häll i gnocchin och fånga upp dem när de stiger upp till ytan med en hålslev och
lägg i botten i en pajform.
Fräs champinjonerna i en torr stekpanna. Stek bort all
vätska och ha i smör. Stek tills de är bruna och fina. Lägg champinjonerna i en tallrik. I med mer
smör i pannan och fräs purjon. Häll tillbaka champinjonerna i pannan och ha i crème
fraiche. Smaka av med salt och peppar.
Häll champinjonröran över gnocchin och fördela den jämt
över. Vispa ihop mjölken och ägget med en gaffel och häll över gnocchin och champinjonröran.
Se till att den är fördelad över allt. Sätt i formen i mitten av ugnen i 20
min.
Skiva Haloumin tunt och lägg ovan på champinjonröran
Kavla ut pajdegen så den täcker pajformen
Sätt in i ugnen i 20-25
min tills pajskalet fått fin färg.
Servera med en tomatsallat.