Leta i den här bloggen

onsdag 3 augusti 2011

Kvällens middag

Inte nog med att vi får bo så fint. Vi fick en mycket god middag också. Grillad fläskkarré, potatissallad med färskspenat, räddisor och bönor och fetaostcrém. Och till det Gotlandsdricku. Mycket god sådan. Och så fick jag smaka Fredriks enbärsmjöd. Nu mår vi väldigt bra!



Konstig lukt?

När jag skulle hänga upp våra badkläder på tork så kände jag en hemsk doft! Inte kan väl badkläderna ha ruttnat så illa. Då fick Emil syn på något som hänger i trädetbrevid. Den är full av flugor. Det är tydligen en synnerligen effektiv flugfångare. Den innehåller jäst fiskmjöl.


Kvällens boende

Nu har vi kommit till min brors flickväns barndomshem. Här ska vi sova natt. Jag trodde att det skulle vara för långt att köra 9 mil på en dag. Men det var ju inget problem. Moppen går så himla fint. Och bara man får stanna ibland och bada och ta en glass så går det jätte bra.





Ljugarns strand

Vi har kört på ganska bra idag och tagit oss ner till Ljugarn. Det är en mycket fin strand. Det har varit växlande sol och moln. Det är ganska svalt när solen går i moln så Emil blev lite kall. Så nu är han inte badsugen. Men han kanske blir det om en stund i solen här på stranden.




Klinte klinten

Det finns tydligen raukar på land också.





Glasspaus

Vi måste ha lite samhällskunskap också. Därför tar vi en glass vid Cementas kalkstenstäckt




Lunch hos Johanssons

Vi tog en chansning och svängde förbi Valleviken. Bosse med familj skulle just slå sig ner till lunch. Trots nyintagen lyxfrukost lät vi oss väl smaka. Det roliga var att när vi satt tillbords ringde min telefon. Jag tog upp den och såg att det var Lasse som ringde. Bosse bad direkt att han skulle få svara. Lasse blev väldigt förvånad när det var hans far som svarade. Väldigt kul! Bosse var så nöjd! Nu behövde han inte göra mer idag sa han.
Sen åkte vi ner till badplatsen i Valleviken med Gotlands högsta hopptorn. Jag tycker att det är skönt att jag har hoppat från den förr så jag behöver inte göra det igen.






Frukost på Rute stenugnsbageri

Då var vi här igen! Vi beställde Lyxfrukost. En baugette som man brer själv. Det följde med mycket god ost och hemmagjord aprikosmarmelad. Hallon och kardemumma youghurt, ägg och valfri kaffe/the eller choklad. Emil tog chokladen som gjordes på riktigt sätt! Han var helt salig. Det gick så fort att jag inte hann ta en bild. Det skulle också ha ingått apelsinjos men den var slut så vi fick avdrag på priset. Vi köpte även med kanelbullar och valnöt och kardemumma snittar som färdkost. Det är väldigt populärt det här. Kön bara växer och växer.




Packa moppen

Nu börjar jag få till packningen. Vi skulle verkligen inte få med en sak till. Det vi skulle kunna ta bort är Emils sandaler och hans extra bok. Själv har jag bara ett par Gore tex skor. De skulle nog även om det blir regn. Emil har också Gore tex.




Bunge vandrarhem

Det här vandrar hemmet var prisvärt! Det var kanske inte så mysigt men rent och snyggt med helt ok rum. Nu längtar vi till att Rute stenugnsbager ska börja servera frukost. De gjör de kl 10. Det kommer nog bli bra!