Leta i den här bloggen

torsdag 4 augusti 2011

Shakespear i Romaklosterruin

Nu ska vi på teater. Trettondagsafton är det vi ska se. Det ska bli spännande! Det är verkligen en fin miljö och en toppen kväll med solsken.

Oj så kul den var! Emil älskade den. Vilken härlig kväll vi fick.







Nattens boende.

Nu är vi i Roma. Vi ska sova i Roma brukshotell. Det är ett säng och frukost ställe. Dubbelrum med egna lakan för 570 kr natten. Det blir nog bra.



Kvällens middag!

Emil fick vila på rummet medans jag åkte till Ica och köpte Emil favoriter! Fläskkarré, tortelini och Kaiplöksmör. Men när jag kom till köket på Brukshotellet visade att pga ett överkänsligt brandlarm får man inte steka mat på spisen. Det fick bli ugnsstekt fläskkarré. Det blev gott det med. Men glassen var helt fantastisk!



Hembageri

Ett sånt här ställe skulle jag vilja ha! De hade Gotlandslimpa, ljuvliga kanelbullar och en massa annat gott!





Lojsta slott

Det måste vara minst 27 grader i vattnet här. Emil kommer aldrig att gå upp ur den här sjön. Järnåldershuset är fint. Livet är toppen!





Etelhems krukmakeri

Mats Johanssons fru är keramiker. Hon har varit och jobbat på Etelhems krukmakeri i 2 månader i sommar. Hon berättade att man kunde pröva på att dreja där. Så nu är vi här.

Äntligen fick vi pröva Saffranspankaka med psambärssylt. Det var inte Emils favorit men jag var inte ledsen att behöva äta upp hans halva portion.








Lau kyrka

Vi hade en fin sångstund i Laus otroliga akustik. Emil och jag sjöng en ny variant av Var inte rädd för mörkret. Och sen sjöng Emil en egen sång. Helt underbart!
Dopfunten är från 1100-talet. Och används än idag. Tanken svindlar.





Geochaching med Fredrik och Ulrika

Fredrik är helt fast på geochaching. Vi fick följa med och fick se flera vackra platser. Lau käldu har kallt och gott vatten. Gotland är väldigt vackert









Förlovade!

När jag kom upp här på morgonen visade Ulrikas far mig tidningen. Där stod det om Ulrikas och Fredriks förlovning! Det skedde på Lojsta i måndags. De var lite besvikna att ingen hade sett ringarna. Men Ulrikas mor fick syn på annonsen i morse. Som ursäkt kan man väl säga att de inte har de riktiga ringarna. De nya ringarna håller en kompis att på smida. De ska förhoppningsvis vara klara i nästa veckan