Leta i den här bloggen

tisdag 25 juni 2013

Obligatoriska kvällsdoppet

Det bästa med sommaren är ju att bada. Och det bästa badet är kvällsdoppet. Och enligt Emil så är bästa platsen för ett kvällsdopp i Tingsstädeträsk. Det är säkert 23 grader i vattnet och det känns som man är extra lätt och vattnet känns så mjukt. Mycket bra avslutning på en bra dag!

Vandrarhem

Det är spännande med alla vandrarhem som finns. Här i Tingsstäde finns det minst tre stycken. Vi valde ett som heter Krutbrännaren med en trevlig tant och inte allt för dyrt. Frukost inhandlade vi på Gotlands ända Taibutik som heter Tairauken. Mannen som hade butiken var mycket pratsam och berättade om hela sin affärs idé. De hade allt inom taimat och skulle nu också satsa på afrikanska ingredienser. Det är härligt med folk som vågar satsa!

Fornminnesmärket

Fornminneskringlan har alltid framkallat suckar i bilen när familjen varit ute på vägarna och jag har velat stanna i tid och otid. Döm om min förvåning när Emil nu knackade mig på axeln när vi stormade fram på den Gotländskavägen i 45 km/h och ropade att där har vi en kringla och att där måste vi ju stanna och hur han med glädje skuttar upp på fornborgen. Så ge inte upp alla föräldrar med nördiga intressen! Frön kan börja gro i den stenigaste åkern.

Isola bella

Äntligen på favorit restaurangen med favvo pizzan! De obligatoriska vitlöksbröden försvann i en blink. Väldigt bra början av vår semester!

Veckans farkost

Då var moppen hyrd! Den drar bara 0.2 l milen så det kommer bli många billiga mil.  Det är en sån frihetskänsla och så härligt att känna all dofterna jåmfört med att köra bil. Nu väntar vi på att Emils favorit restaurang Isola bella ska öppna där vi kommer att äta vitlöksbröd och husets pizza med oxfilé. Och det är ingen fake filé utan äkta vara. Kan  ju vara därför den kostar 165 kr.

Avresa till Gotland för Eu-moppesemester

Då är vi på båten. Vi har redan hunnit med en glass i hamnen och bokat bord på Isola bella i Visby. Jag har också kommit på det första jag glömt! Mina regnkläder. Så nu kör vi på att det blir fint väder! Allt känns toppen!