Leta i den här bloggen

torsdag 27 juni 2013

Kvälls sightseeing

Pizzan var verkligen jätte god. Mins lika bra som Isola bellas tyckte Emil. Det har ett fint växthus vi kunde sitta i och äta. Sen åkte vi en tur runt udden vi är på. Till och med Emil tyckte det var super vackert. Vi var också tvungna att prova på de rökta men även de koka räkorna de har här i Katthammarsvik. Sagolikt goda med saffransaioli. Eftersom vi har så dålig mobiltäckning på rummet köpte jag en Dasshumorstidning till Emil så nu ligger han här bredvid mig och läser urusla vitsar och fräckisar för mig och skrattar så jag inte hör vad han läser.

Mat och pralinjakt i Katthamarsvik och Östergarn

Vi har checkat in på vandrarhemmet i Katthammarsvik och gett oss ut på mat och pralin jakt. Det ska nämligen tillverkas praliner här i Katthammarsvik. Och på Tempus fick vi napp direkt. Mycket goda. Men sen måste vi ju ha mat. De har ett fiskrökeri som vi blev rekommenderade men Emil säger att han bara kan äta lite fisk sen blir han trött på det. Vi var tvungna och hitta något annat och gav oss ut på måfå. I Östergarns gamla skola hittade vi denna lustiga pizzeria som bara har pizza för avhämtning. Men de var många före oss så vi fick vänta i 30 min. Då passade vi på att gå upp på Linnés utsiktstopp och beundra samma utsikt som Carl von Linné gjort några hundra år tidigare. Nu vattnas det i munnen efter min pizza m3d fårfiol och fårost som jag beställt.

Tjalvarsgrav

Även om det är en fin moped och man sitter helt ok så börjar det göra ont i rumpan efter ett tag. Det fina med Gotland är att det finns något att stanna och titta på överallt. Här ser ni den förste Gotlänningens grav. Vi hann också titta på ett par fornborgar oclså. Det finns ju över 300 här på Gotland. Det måste ha varit ett ganska osäkert ställe att bo på det här, på forntiden.

Lergrav och Valleviken

Riktig sightseeing i Lergrav med fotografering av ytterligare raukar som motiv. Emils entusiasm har avtagit något när det gäller raukar. Men sen hade vi väldig tur i Valleviken för hemma hos Bosse och Ingrid var kanelbullarna precis färdiga och kaffet nybryggt. Nu är vi på väg söder ut och stannade i Slite för att njuta av utsikten och prova de lokala jordgubbarna. Härligt!

Billiga mil

Idag tankade vi för första gången vi tankade. Vi fick i nästan 4 l. Och då har vi åkt från Visby till Fårö. Runt hela Fårö och fram och tillbaka mellan Kutens och Sudersand och sen de 18 km tillbaka till färjan. Allt detta för 55 kr. Bra både för miljön och ekonomin.