Leta i den här bloggen
onsdag 12 oktober 2011
Dagens tips ur Husmodern (1884) Oxgommar
Oxgommar kokas i buljong eller vatten med litet hel peppar, ingefära och litet salt. Då de känns mjuka upptagas de och skrädas väl, samt skäras i nätta bitar, eller strimlor. Spadet silas. Färskt smör fräses med litet mjöl, hvarefter buljongen slås derpå och vispas väl om. Såsen afredes med 2-4 äggulor, efter behof, som vispas med en sked buljong, kryddättika och socker, eller vin, men får ej koka. Gommarne iläggas och skakas deri tills de äro varma. Har man tillgång på tuppkammar förvällas de så att skinnet kan afdragas och kokas sedan med gommarne, som förut är sagdt. (....) Denna ragout, antingen på oxgommar ensamt, eller blandad, som här är sagdt, passar bäst till mellanrätt, eller fisk och före grönsaker med kött.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar